Серби вийшли на масові протести у Белграді та вимагають скасування результатів місцевих та парламентських виборів.

Перемогу на виборах отримала президентська панівна “Сербська прогресивна партія”, але міжнародні спостерігачі заявили про те, що результати були несправедливими. Її лідер Александр Вучич – один з друзів президента РФ владіміра путіна.

Вучич не засуджує агресію РФ проти України, не підтримав санкції ЄС щодо РФ, але при цьому він тримається за Євросоюз та намагається нормалізувати стосунки з Косовом, але його незалежність не визнає.

Опозиційний альянс “Сербія проти насильства” (SPN) переконаний, що під час виборів було серйозне порушення виборчого законодавства на виборах до міської ради Белграда. Відтоді люди вийшли на антиурядові протести.

Щоб забезпечити собі перемогу, правляча партія завезла до Белграда людей, які там ніколи не проживали. Зрештою, таким чином правляча партія виграла місцеві вибори. Крім цього, спостерігалася упередженість у медіа, вплив Вучича та підкуп голосів.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Протестувальники викрикували, що “Вучич – злодій”, а сам президент назвав протестувальників “марнославними революціонерами”. Усіх розігнала поліція.