Понеділок завжди вважався особливим днем, але не тільки через те, що в цей період починається новий тиждень. Ще в сиву давнину нащі пращури помітили, що цей день пов’язаний с Міcяцем, що асоціюється з темними силами.

У зв’язку з цим у понеділок люди вкрай акуратно ставилися до вибору заняття, щоб не викликати лиха на себе і свій будинок.

Наприклад, цього дня тижня господині ніколи не проводили прання білизни, побоюючись того, що весь наступний тиждень буде проблемним. Вважалося, що прання у понеділок може призвести до сварок, хвороб, фінансових проблем та навіть смерті.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також у цей день тижня було не заведено розпочинати важливих справ, адже існувала впевненість, що всі починання, старт яким дано у понеділок, приречені на провал.

Водночас, понеділок вважався і вважається сприятливим днем для прибирання будинку, закупівель та побудови планів на майбутнє.