Святкова атмосфера в домі не може бути повноцінною без чисто, до блиску вимитих вікон. Але як помити вікна взимку так, щоби вони довго лишались абсолютно прозорими?

Існує лайфхак, як самостійно виготовити домашній засіб, який змусить скло відштовхувати воду і бруд.

Як правильно обрати день для миття вікон

Але спочатку поговоримо про умови, в яких вікна краще не мити. В ідеалі для цієї роботи потрібно обирати сонячний день. Сонячне світло допоможе швидше висушити залишки води на склі, тому його очищення буде максимально ефективним. Якщо погода похмура, то просто сухої погоди буде достатньо.

А от у мороз, навіть невеличкий, займатись миттям вікон не варто. І не тільки тому, що так ви можете вихолодити квартиру. За таких погодних умов вода буде швидко замерзати на вікнах и кришталики льоду можуть подряпати шибки.

Як виготовити засіб для скла самотужки

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Насправді з очищенням скла від типових забруднень цілком можуть впоратись звичайні вода та гумовий шкребок. На шибках рідко коли осідають жир чи інші типи забруднень, які потребують розчинення спеціальними засобами. Зазвичай це просто вуличний пил, а отже його достатньо буде просто змити водою.

А от покрити скло захисним шаром допоможе звичайний кондиціонер для білизни. Знадобиться дуже невелика його кількість, щоби очистити всі вікна в домі. Одну частину засобу потрібно буде розчинити у чотирьох частинах води. Отриману рідину можна наносити за допомогою розпилювача або м’якої тканини.

Протріть розчином скло, зніміть залишок гумовим шкребком і наостанок заполіруйте поверхню ганчіркою з мікрофібри. Саме ця тканина найкраще підходить для догляду за склом. Експерти чистоти радять обирати серветки з тканини петельного переплетення і замінити ними звичні газети, адже газетний папір може дряпати скло і залишати по собі дрібні волоконця, а мікрофібра – ні.