Більшість українців висловлюють довіру Збройним силам України та головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Згідно з отриманими даними, надзвичайно високий рівень довіри відзначено у відношенні Збройних сил України, довіряють яким 96% опитаних. Головнокомандувачу ЗСУ, генералу Валерію Залужному, вірять 88% респондентів.

Не довіряє головнокомандувачу всього 4% опитаних, що є надзвичайно високим показником довіри до військового лідера. У той час як довіра до президента Зеленського відзначена меншим показником – 62%, проте відсоток тих, хто не довіряє, складає 38%.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Цікаво, що більшість громадян (59%) висловлюють довіру як президентові, так і головнокомандувачу.

У той час як Збройні сили та Залужний користуються високим рівнем довіри, Верховній Раді вдалося отримати лише 15% підтримки. За рік рейтинг довіри до народних обранців зменшився вдвічі. Довіра до судів і прокуратури також виявилася на дуже низькому рівні — лише 12% вірять судам і 9% – прокурорам.