Російський диктатор Володимир Путін звинуватив у вибуховому зростанні захворюваності на кір у Росії громадян України, які втекли сюди від війни.

“Різкий стрибок захворюваності на кір у Росії пов’язаний з великою кількістю громадян України, які приїхали в країну”, – сказав очільник Кремля.

За його даними, сплеск захворюваності на кір у всьому світі спостерігається раз на чотири роки. Це, додав він, пов’язано з низькою імунізацією тих країн, звідки прибувають трудові мігранти.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“В Україні імунізація була низькою. Це проблема. Мільйони людей до нас переїхали з України”, – сказав Путін.

Що стосується “технічного збою” у Росії, який призвів до дефіциту вакцин від кору та краснухи, очільник Кремля сказав: «Це пов’язано, як не дивно, із яйцем. Сировиною для вакцини проти кору є курячі яйця. Головне — щоб їх була достатня кількість та потрібної якості. Вчасно це не було зроблено».