Російський диктатор Володимир Путін 14 грудня виступив на щорічній підсумковій пресконференції. Під час заходу він заявив, що мир в Україні настане тоді, коли країна-терорист РФ “досягне своїх цілей”, якими він називає “денацифікацію та демілітаризацію України”.

“Мир настане тоді, коли ми досягнемо своїх цілей. А наші цілі – це демілітаризація та денацифікація України”, – заявив Путін.

Він також заявив, що український військово-промисловий комплекс “нічого не виробляє”, а західні зразки озброєння “успішно знищуються”.

“Знищення відбувається. Я не згадуватиму цифри по літаках, системах ППО. Ну дали їм 400-430 танків. Усе, що обіцяли західники, Україна отримала, але ми знищили. Тільки з початку так званого контрнаступу 747 танків, це дані на вчорашній вечір. Ось це і є демілітаризація”, – сказав Путін.

Водночас диктатор неопосередковано визнав, що російська армія втратила 360 тисяч людей на війні.

Він заявив, що на фронті зараз 617 тисяч військових. Усього було 244 тис. мобілізованих та 486 тис. добровольців, плюс армія у 250 тис., яка в лютому зайшла в Україну. Нескладно порахувати, що втрати становлять 363 тисячі.

Також Путін пообіцяв росіянам продовження війни та натякнув на плани “взяти Одесу”. 

Він сказав, що не готовий до поступок Україною, вважає, що ситуація на фронті покращується для російської армії, і не бачить необхідності відмовлятися від початкових вимог до Києва. 

За словами Путіна, у ході переговорів навесні 2022 року, коли обговорювалася можлива мирна угода, українська сторона не погоджувалася з тим, що «потрібна буде якась денацифікація, говорячи про те, що жодної фашизації, таких настроїв немає».

«Ну, як же ні? Коли національний герой там не просто націоналіст, а нацист Бандера, він зведений в ранг національного героя», – сказав Путін. 

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Щодо демілітаризації Україна «не хоче домовлятися», поскаржився президент. Після провалів 2022 року, коли російська армія пішла з-під Києва, залишила Харківську область, а потім Херсон, ситуація покращилася, вважає Путін.

 “Практично по всій лінії зіткнення наші Збройні сили покращують своє становище”, – сказав він.

У планах Путіна, як випливає з його слів, можливо нова спроба взяти Одесу. Це «російське місто, всі про це знають», – сказав диктатор. “Але навигадували історичну нісенітницю, а ми після розпаду СРСР із цим змирилися”, – додав він.