Український президент вкотре нагадав, що не буде йти на будь-які поступки російському диктатору Володимиру Путіну, оскільки той не прагне мирних перемовин і не буде відмовлятися від подальшої окупації українських територій.

Під час інтерв’ю латиноамериканським ЗМІ Володимир Зеленський зауважив, що домовлятися з Путіним неможливо, оскільки він “вбивця”.

“Як я можу домовлятися з ним про людей, які перебувають в якихось містечках-селищах, яких окупували, які там живуть. І тут сідають двоє людей чи дві команди і кажуть: хай вони твої. Хто ми такі, щоб вирішувати, де людині жити, ким бути, якою мовою говорити, який прапор поважати?”, – зауважив він.

Зеленський нагадав, як після анексії Криму 2014 року російський президент стверджував, що окуповувати інші території України Росія не збирається, проте 2022 року довів протилежне й увів свої війська до України одразу з кількох напрямків.

“Усе, що він каже, – це неправда. Він не зацікавлений у незалежній Україні, йому потрібна Україна як частина, анклав Росії”, – зауважив глава держави.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зеленський запевнив, що ніколи не піде на будь-які перемовини, які передбачатимуть “торгівлю людьми” на окупованих територіях.

“Тому, що йому поставити на компроміс? Хто він? Я не можу торгувати людьми. І з ким? З людиною, слово якої не варте нічого. Це не гарантії”, – додав президент.