Процедура мобілізації прозора, але постійно зазнає змін. Наразі територіальні центри комплектування виконують свої завдання по мобілізації військовозобов’язаних громадян.

Про це розповів начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Тернопільського ТЦК Микола Бойко для gazeta-misto.te.ua. За його словами спостерігається послаблення мобілізаційної активності порівняно з лютим 2022 року, коли чоловіки стояли черги у військкомат.

Спеціальності, які потрібні армії

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Бойові підрозділи потребують вмотивованих бійців, які після підготовки зможуть підставити своє плече своїм побратимам. Наразі фронт потребує спеціалістів по ремонту техніки, логістичних спеціалістів, кухарів та бухгалтерів. На перший погляд може здатися, що ці спеціальності зовсім не військові, але на фронті наразі дефіцит цих спеціальностей.

Також він нагадав, що зараз призивають всіх чоловіків від 18 до 60 років. Вони мають бути придатними за рішенням лікарської комісії. Це не означає, що їх відразу відправлять на фронт, а те, що вони стоять на обліку та можуть перебувати у резерві. Обмежено придатні також можуть бути призвані. Вони направляються до тилових підрозділів, щоб бути у складі забезпечення. Повістки будуть видавати скрізь, вони означають прибуття до ТЦК та звірку даних для подальшого вирішення питання.