У Сеймі Польщі анонсували серйозні зміни у відносинах з Україною.

Заступник голови комісії Сейму у закордонних справах Павел Залевський пояснив, що новий польський уряд на чолі з Дональдом Туском, який сформується вже цього тижня, змінить способи побудови відносин з Україною.

Залевський, який є депутатом від партії “Польща 2050”, пояснив, що ціль Польщі щодо військової підтримки України та її шляху до ЄС та НАТО не зміниться. Але способи та можливості стануть іншими – Польща хоче мати більші можливості для впливу у цих двох блоках.

За його словами, новий уряд скористається тими інструментами ЄС, яких попередній уряд уникав. Це має допомогти уникнути кризи у відношеннях з Україною, зокрема через експорт с/г продукції та протести на кордонах.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Залевський бачить вихід у зерновій кризі, бо, на його думку, можна все подолати, якщо збільшити пропускну можливість транзиту через територію Польщі за кордон. Для цього потрібні морські термінали.

Так само можна розв’язати проблему з блокуваннями кордону, щоб обидві країни мали рівні можливості.