Російський президент Володимир Путін ніколи не погодиться на мирні переговори щодо війни в Україні. Так вважає другий президент України Леонід Кучма вважає.

У інтерв’ю The Guardian він пояснив, що російський диктатор не може підписати документ, в якому буде сказано, що він не отримав того, чого хотів в Україні.

“Йому доведеться це пояснювати російському народу. Він – лідер Росії”, – нагадав Кучма.

Він також схарактеризував російського президента як “кар’єрного співробітника КДБ”.

Кучма Леонід і Володимир Путін

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Це його професія, з усіма наслідками, що з неї випливають. Люди кажуть, що його одержимість Україною – це свого роду манія чи психічний розлад. Можливо, це правда”, – додав він.

На запитання, чому минулого року Україна протистояла Росії, на здивування Кремля, Кучма відповів: «Тому, що росіяни – не українці. У них інший менталітет». Він сказав, що російське мислення походить від монголів, які правили на початку Москви. Україна, навпаки, походить від Київської Русі, православного князівства дев’ятого століття, на спадщину якого Путін суперечливо претендує.