Народного депутата Федора Веніславського звільнено з посади представника президента у парламенті. Відповідний указ розміщено на сайті глави держави.

Як заявив сам Веніславський в коментарі “Суспільному”, рішення про відставку було обговорено з президентом кілька днів тому. Причиною звільнення нардеп назвав зайнятість військовими проєктами.

“Я займаюсь кількома суто військовими проєктами, через що доводиться багато бувати біля лінії фронту. Відповідно не завжди встигаю виконувати повноваження представника президента у Верховній раді”, – пояснив Веніславський.

Варто зазначити, що Веніславський є членом Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони і розвідки. Він активно займається питаннями мобілізації та ухилення від військової служби під час воєнного стану.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Буквально за день до звільнення Веніславський розповідав про підготовку законопроєкту щодо мобілізації, який передбачає вручення повісток електронною поштою і рекомендованим листом.

Крім цього, він був одним з авторів проєкту закону стосовно скасування відстрочки від мобілізації для військовозобов’язаних чоловіків, яким понад 30 років і які здобувають другу вищу й більше освіту.