Серед нас є мільйони любителів гострої їжі, але у суспільній свідомості такі продукти асоціюються з чимось шкідливим.

Заведено вважати, що гострого слід їсти менше, адже дана їжа може провокувати різноманітні проблеми. Але чи це так насправді?

Насправді реальним приводом обмежити споживання гострого можуть стати лише рекомендації лікарів у зв’язку з деякими захворюваннями. Здорові люди, своєю чергою, можуть їсти без обмежень. Щобільше, такі продукти вважаються корисними.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Річ у тім, що гострота знижує вироблення кислоти в шлунку, що цілюще впливає на процес травлення.

Крім того, слід розуміти, що гострою їжею неможливо завдати організму опіку. Такі відчуття можуть бути схожими, але вони не завдають реальних ушкоджень.