Бур’яни стійкі до різних погодних умов і можуть прижитися майже у будь-якому місці. Небажані рослини часто проростають між дворовою плиткою і це псує зовнішній вигляд подвір’я. Агресивні хімічні засоби можуть зашкодити господарям та домашнім улюбленцям, тому їх варто уникати.

Є кілька дієвих порад, які допоможуть впоратись з цією поширеною проблемою. Перед обробкою ділянки обов’язково надягніть рукавички та маску.

Оцет, сіль, засіб для миття посуду

Ці інгредієнти точно є у кожному домі, тому вам не потрібно витрачати кошти на спеціальні засоби у боротьбі з бур’янами.

До літра оцту додайте 150 грамів солі та дві столові ложки засобу для миття посуду. Все ретельно розмішайте та за допомогою пульверизатора щедро нанесіть на рослини та у щілини між плиткою, щоб рідина просочилась до коренів.

Повторюйте таку процедуру до тих пір, поки не побачите, що бур’яни починають в’янути. Потім вирвіть їх з коренем та винесіть за межі ділянки.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Пам’ятайте, що такий розчин також небезпечний для інших рослин, тому намагайтеся це робити подалі від них.

Оцет та сіль не завдадуть шкоди домашнім улюбленцям, тому що це натуральні інгредієнти. А із засобом для миття посуду потрібно бути обережними, перед його використанням прочитайте інструкцію, щоб визначити, чи безпечний він для тварин.