На тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції сталася аварія на енергоблоці №5.

У пресслужбі “Енергоатому” заявили, що відбувся витік реагентів з першого контура в другий внаслідок переведення п’ятого енергоблоку ЗАЕС у “гарячий стан”.

Окупанти не поспішають переводити блок у стан “холодного зупину”, застосовуючи пару для опалення та потреб станції, хоч і наявні видимі порушення під час роботи на ЗАЕС.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Російський персонал проявляє некомпетентність, зокрема начальник зміни хімічного цеху не проконтролював насичення фільтрів спецводоочистки, внаслідок чого вода першого контуру з розчином борної кислоти потрапила в деаератор машзалу, а звідти знову на всі парогенератори.

За словами президента “Енергоатому” Петра Котіна, окупанти поводяться абсолютно некомпетентно та можуть призвести до масштабної аварійно ситуації. Ворог намагається вивести з ремонту енергоблок №3, розігріти його до “гарячого” стану задля переведення п’ятого енергоблоку у “холодний зупин”. Проте такі прояви – продовження ядерного шантажу і пошкодження обладнання ще одного енергоблоку АЕС.