Власниці рідкого волосся часто страждають від того, що їхні зачіски безоб’ємні та прилизані на вигляд. Для них важливо підібрати оптимальний варіант стрижки, яка створить ілюзію хоча б мінімального об’єму. Правильно підібрана стрижка може приховати тонке волосся та створити об’ємну зачіску.

Через те, що тонке волосся ламке та м’яке, воно погано тримає об’єм. Укладання на такому волоссі зазвичай протримається лише в тому разі, якщо було закріплене засобами із “залізним” рівнем фіксації. Але це лише погіршує ситуацію – тоді й без того ріденьке волосся стане ще рідкішим.

Найкраща довжина і привальний зріз для тонкого волосся

Для отримання більшого об’єму віддайте перевагу коротшим стрижкам, вони завжди надаватимуть вигляд густішого та об’ємнішого волосся. Довге волосся – це найгірший варіант із можливих.

Яку б ви не вибрали довжину, обирайте лише рівний крайовий зріз, жодної роботи ножицями для філірування. Виключно щільні зрізи без тонких пасм, що вибиваються, і волосків, які зроблять зачіску ще рідкішою.

Багатошарові стрижки

Вибирайте варіанти багатошарових стрижок. Для їх створення потрібно робити зрізи, змінюючи кут і натягнення пасма. Саме таким чином  можна надати об’єм волоссю незалежно від довжини. Візуальний ефект об’єму створюється шляхом пасм різної довжини.

Власниці тонкого волосся можуть вибрати різні варіанти багатошарових зачісок, які потребують мінімального часу на укладання.

Будь-яка зачіска з накрученими локонами й завитками також допоможе додати легкості та об’єму волоссю.

Французький боб

Б’юті-експертка Ганіма Абдулла для тонкого волосся рекомендує французький боб. Найпомітніша частина волосся у цій стрижці лежить на вилицях, і це надає більше об’єму його нижній частині. Плюси цієї стрижки для рідкого волосся ще й у тому, що вона не вимагає вирівнювання або укладання спеціальними засобами, які ще  стоншують волосся. Фішка цієї стрижки на тонке волосся в оригінальному чубку, завдяки чому вона й асоціюється із француженками.

Традиційний класичний боб

Ця стрижка надає волоссю густішого і здоровішого вигляду і, на думку експертів, на відміну від сильно текстурованих стрижок, які підкреслюють ламкість і тонкість волосся, “є ідеальним вибором для стрижки на всі часи, яка вам ніколи не набридне, на відміну від деяких модніших зачісок. Якщо ви не хочете дуже коротку стрижку, вибирайте довжину на рівні ключиць або близько до них”.

Стрижка піксі

На думку експертів, у разі тонкого волосся стрижка піксі може сильно виручити. Вона надає більшого об’єму спереду та допомагає замаскувати шкіру голови, якщо її видно, що часто буває у власниць тонкого й рідкого волосся.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Стрижка з чубком

На думку професіоналів, рідке волосся матиме кращий вигляд, якщо додати чубок, особливо він буде корисним у разі, якщо волосся навколо передньої лінії зростання втратило густоту. Додавши кілька невидимих шарів на маківці, можна домогтися візуального об’єму навіть на прямому тонкому волоссі. Можна використовувати різні варіації чубка – “шторку”, зачесаний набік. Під час його зачісування набік треба використовувати нецентральний проділ, щоб у вас було достатньо волосся з обох боків.

Стрижка Аврора

Ця стрижка також може врятувати жінок з рідким волоссям. Характерна особливість стрижки Аврора – це подовжені пасма на потиличній частині та у скроневій зоні і короткі – на верхівці. Переходи шарів чіткі й різкі, верхівка залишається об’ємною, завдяки чому створюється “шапочка”.