Росія, пішовши на прямий шантаж Європи скасуванням постачання газу, з тріском програла і втратила найбагатший ринок у світі, відносини з яким вибудовувалися Москвою десятками років.

Про це нагадав російський оглядач Анатолій Несміян, прокоментувавши нещодавнє висловлювання голови «Газпрому» Олексія Міллера про те, що до ЄС все ще надходить деяка кількість «блакитного палива» з РФ.

За словами Несміяна, вся політика Кремля щодо використання газу як засіб впливу на Європу зазнала краху, адже тепер ЄС готовий купувати енергоносії у країни-агресора лише за однієї умови.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Йдеться про створення хаба у третій країні, який виключатиме необхідність прямих контактів із Москвою і, як наслідок, позбавить Кремль можливості шантажувати покупців.

“Тепер Європа ставить свої умови. Бажаєте торгувати? Закінчуйте свої військові вправи та домовляйтеся з посередниками. А вже ми вирішуватимемо, мати з посередниками справу чи ні», — пояснив позицію європейців аналітик.