Американські військові за допомогою Space Launch Delta 30 під час тестового запуску знищили міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III.

Це сталось 1 листопада о 12:06 за тихоокеанським часом, коли проводили тестування ракети з бази космічних сил Ванденберг, повідомила пресслужба військової бази.

Військові повідомили, що випробування пройшли з ускладненням. Адже сталася одна аномалія-несподіванка під час тестування, яка може виникати загалом з різних факторів. Проблема може бути у робочій платформі або ж у самому обладнанні.

Щоб виявити точну причину, треба провести ретельний аналіз, для якого вже формується спеціальна команда. Ця група досліджуватиме причину аномалій, яка мала місце на навчаннях.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім цього, зауважується, що програма тестового запуску допомогає зібрати дані про ефективність роботи системи, оцінити проблемні сторони.

Команда отримує уроки з кожного тестового випробування, завдяки чому може виправити будь-які проблеми з системою озброєння для забезпечення надійності та точності.