23 жовтня в церковному календарі – день пам’яті апостола Якова. Він був сином святого Йосипа, чоловіка Діви Марії. Входив до переліку сімдесяти молодших апостолів і його часто називали “братом Господнім”. Здавна святого Якова вважали покровителем тих чоловіків, які виконують важку фізичну працю.

Що не можна робити в цей день

  • День вважався дуже нещасливим, тому намагалися не займатися чужими справами.
  • Не варто тримати зла на інших, краще покаятися.
  • Заборонено з’ясовувати стосунки чи сваритися.

Народні прикмети і традиції на 23 жовтня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

Цього дня проводили так звані “бджолині хороводи” — намагалися з’їсти якомога більше меду, тому що існувало повір’я, що кількість меду, якого з’їли, впливає на те, скільки його буде наступного року. На столі традиційно з’являлися різноманітні страви з медом. Чоловіки обов’язково бралися за важку роботу, яку потрібно зробити по дому, тому що цього дня точно все вийде.

Погода на 23 жовтня

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Сьогодні, 23 жовтня, в Києві похмуро, опадів не очікується. У Львові хмарно з проясненнями, без опадів. У Харкові хмарно, опадів не передбачається. В Одесі змінна хмарність, без опадів.

Температура повітря в Києві +7 вдень та +1 вночі. У Львові +7 вдень та 0 вночі. У Харкові +6 вдень та 0 вночі. В Одесі +10 вдень та +6 вночі.