Оладки – ідеальна альтернатива пирогам і навіть хлібу. При приготуванні оладок найважливіше – зробити вдале тісто, від якого залежить смак і структура страви.
Кулінарка Ольга поділилася в Instagram рецептом пишних оладок, які готуються на дріжджах, з олією.
Інгредієнти:
- живі дріжджі – 25 г
- вода тепла – 500 мл
- борошно – 540 г
- цукор – 2 ст. л.
- сіль – 1 ч. л.
- олія – 2 ст.л. + для смаження
Спосіб приготування:
У теплій (не гарячій) воді розчиняємо дріжджі та цукор, перемішуємо. Залишаємо у теплому місці на 15-20 хвилин, щоб почалася реакція.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Додаємо сіль та олію, перемішуємо вінчиком до однорідності. Просіюємо борошно і вимішуємо тісто й знову залишаємо в теплому місці на годину.
Смажимо з двох сторін на середньому вогні по 2-3 хвилини.