Деруни можна приготувати не лише з картоплі, але й використати за основу популярний осінній овоч – гарбуз. Гарбузові деруни виходять особливо ніжні, соковиті та дуже корисні. Їх смачно їсти зі сметаною, вони сподобаються дорослим та дітям.
Фудблогерка Наталя Пархоменко на своєму каналі в YouTube поділилася рецептом дерунів з гарбуза.
Інгредієнти:
- очищений гарбуз – 700 г
- ріпчаста цибуля – 1 голівка
- часник – 2 зубчики
- яйця – 2 шт
- борошно – 100 г
- сіль, перець
Спосіб приготування:
Для початку чистимо гарбуз від шкірки та натираємо овоч на великій тертці. У натертому вигляді солимо та розминаємо руками.
До гарбуза на дрібній тертці натираємо часник, на великій – цибулю.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Додаємо до маси яйця та перець. Перемішуємо.
Додаємо борошно та знову все ретельно перемішуємо.
З отриманого тіста смажимо деруни на добре розігрітій з олією сковороді. Готові деруни подаємо зі сметаною. Смачного!