Деруни можна приготувати не лише з картоплі, але й використати за основу популярний осінній овоч – гарбуз. Гарбузові деруни виходять особливо ніжні, соковиті та дуже корисні. Їх смачно їсти зі сметаною, вони сподобаються дорослим та дітям. 

Фудблогерка Наталя Пархоменко на своєму каналі в YouTube поділилася рецептом дерунів з гарбуза. 

Інгредієнти:

  • очищений гарбуз – 700 г
  • ріпчаста цибуля – 1 голівка
  • часник – 2 зубчики
  • яйця – 2 шт
  • борошно – 100 г
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

Для початку чистимо гарбуз від шкірки та натираємо овоч на великій тертці. У натертому вигляді солимо та розминаємо руками. 

До гарбуза на дрібній тертці натираємо часник, на великій – цибулю. 

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Додаємо до маси яйця та перець. Перемішуємо.

Додаємо борошно та знову все ретельно перемішуємо. 

З отриманого тіста смажимо деруни на добре розігрітій з олією сковороді. Готові деруни подаємо зі сметаною. Смачного!