Якщо ви любите випічку з медом – цей рецепт для вас. Медові пряники довго залишаються м’якими та свіжими. Для їх приготування необхідні інгредієнти, які є практично у кожної господині: кефір, борошно, мед, яйця й цукор. А до приготування пряників можна залучити навіть дитину.
Інгредієнти:
- борошно – 2,5 склянки
- кефір – 350 мл
- цукор – 1 склянка
- яйця – 2 жовтки + 1 білок
- мед – 1 ст. л.
- рослинна олія – 3 ст. л.
- харчова сода – 0,5 ч. л.
- сіль – щіпка
- яйця – 1 білок
- цукор – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Жовтки, білок, мед, цукор і сіль збиваємо віничком. Вливаємо цю суміш у кефір та олію. Ще раз добре збиваємо.
Всипаємо поступово просіяне борошно із содою і замішуємо некруте тісто. Розкачуємо його у пласт завтовшки один сантиметр.
За допомогою формочки або склянки витискаємо кружечки.
Викладаємо пряники на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів 20-25 хвилин.
Готуємо помадку: збиваємо віничком білок із цукром до повного його розчинення.
Після закінчення випікання пряників дістаємо їх із духовки. Швидко змащуємо збитим білком. Ставимо до духовки ще на десять хвилин.