Якщо ви любите випічку з медом – цей рецепт для вас. Медові пряники довго залишаються м’якими та свіжими. Для їх приготування необхідні інгредієнти, які є практично у кожної господині: кефір, борошно, мед, яйця й цукор. А до приготування пряників можна залучити навіть дитину.

Інгредієнти:

  • борошно – 2,5 склянки
  • кефір – 350 мл
  • цукор – 1 склянка
  • яйця – 2 жовтки + 1 білок
  • мед – 1 ст. л.
  • рослинна олія – 3 ст. л.
  • харчова сода – 0,5 ч. л.
  • сіль – щіпка
  • яйця – 1 білок
  • цукор – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

Жовтки, білок, мед, цукор і сіль збиваємо віничком. Вливаємо цю суміш у кефір та олію. Ще раз добре збиваємо.

Всипаємо поступово просіяне борошно із содою і замішуємо некруте тісто. Розкачуємо його у пласт завтовшки один сантиметр.

За допомогою формочки або склянки витискаємо кружечки.

Викладаємо пряники на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів 20-25 хвилин.

Готуємо помадку: збиваємо віничком білок із цукром до повного його розчинення.

Після закінчення випікання пряників дістаємо їх із духовки. Швидко змащуємо збитим білком. Ставимо до духовки ще на десять хвилин.