Якщо звичайне куряче філе набридло, а хочеться чогось смачного й незвичайного, приготуйте філе, запечене з начинкою з томатів і сиру. В гарячому вигляді курячі кишеньки можуть бути основною м’ясною стравою, а якщо охолодити й тонко нарізати їх, ви отримаєте чудову закуску.
Інгредієнти:
- курячі грудки – 1 кг
- помідор – 2 шт.
- сир твердий – 150 г
- часник – 3 зубки
- соєвий соус – 7 ст. л.
- мед – 1,5 ч. л.
- рослинна олія2 ст. л.
- перець чорний мелений
- сіль
Спосіб приготування:
Куряче філе добре миємо та обсушуємо паперовим рушником.
Робимо у філе кишеньку: кладемо м’ясо на поверхню столу, притискаємо його долонею і гострим ножем акуратно робимо збоку надріз.
Для маринаду змішуємо часник, вичавлений через прес, соєвий соус, мед, перець, трохи солі та олію. Перемішуємо. Обмащуємо курячі грудки з усіх боків, щоб маринад потрапив і до кишеньок. Залишаємо маринуватися за кімнатної температури від 30 хвилин до двох годин.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Твердий сир і помідори нарізаємо тонкими пластинками. Вставляємо їх у надрізи філе.
Кладемо курячу грудку до форми для запікання. Змащуємо з усіх боків маринадом, що залишився.
Випікаємо в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин. М’ясо періодично поливаємо соком, який виділяється.