Якщо звичайне куряче філе набридло, а хочеться чогось смачного й незвичайного, приготуйте філе, запечене з начинкою з томатів і сиру. В гарячому вигляді курячі кишеньки можуть бути основною м’ясною стравою, а якщо охолодити й тонко нарізати їх, ви отримаєте чудову закуску.

Інгредієнти:

  • курячі грудки – 1 кг
  • помідор – 2 шт.
  • сир твердий – 150 г
  • часник – 3 зубки
  • соєвий соус – 7 ст. л.
  • мед – 1,5 ч. л.
  • рослинна олія2 ст. л.
  • перець чорний мелений
  • сіль

Спосіб приготування:

Куряче філе добре миємо та обсушуємо паперовим рушником.

Робимо у філе кишеньку: кладемо м’ясо на поверхню столу, притискаємо його долонею і гострим ножем акуратно робимо збоку надріз.

Для маринаду змішуємо часник, вичавлений через прес, соєвий соус, мед, перець, трохи солі та олію. Перемішуємо. Обмащуємо курячі грудки з усіх боків, щоб маринад потрапив і до кишеньок. Залишаємо маринуватися за кімнатної температури від 30 хвилин до двох годин.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Твердий сир і помідори нарізаємо тонкими пластинками. Вставляємо їх у надрізи філе.

Кладемо курячу грудку до форми для запікання. Змащуємо з усіх боків маринадом, що залишився.

Випікаємо в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин. М’ясо періодично поливаємо соком, який виділяється.