Всі ми знаємо, що мед вважається чи не єдиним продуктом, термін придатності якого є необмеженим.

Дане твердження можна назвати правдивим, але лише частково, адже при неправильному зберіганні мед може стати непридатним дуже швидко.

Тому, щоб продукт довго залишався свіжим і радував смаком та корисними властивостями важливо пам’ятати, що мед не любить великої вологості, за якої він починає бродити.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також не варто зберігати мед при надто високій або, навпаки, надто низькій температурі. В обох випадках продукт почне виділяти шкідливий елемент гідроксиметилфурфурол.

Ідеальними для меду вважаються такі умови:

  • Температура 11-15 градусів Цельсія
  • Відсутності прямих сонячних променів
  • Сухість.