Якщо у вас намічається дитяче свято чи фуршет, ідеальний варіант – тістечка “Мурашник”. Альтернатива торту, коли замість нього маса формується порційними тістечками. Для десерту вам треба спекти тісто і перемішати його зі згущеним молоком і медом, а потім сформувати печиво у формі конусів.

Інгредієнти:

  • борошно – 4–4,5 скл.
  • маргарин – 250 г
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 3 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль – щіпка
  • згущене молоко варене – 500 г
  • мед – 1,5 ст. л.

Спосіб приготування:

Маргарин натираємо на тертці. Додаємо молоко, цукор, сіль, яйце та борошно, щоб вийшло дуже круте тісто. Швидко замішуємо і кладемо його до морозильної камери на 30 хвилин.

Дістаємо тісто з камери і натираємо його на великій тертці. Пересипаємо його борошном і перемішуємо. Потім на ситі просіюємо тісто (борошно після просіяного тіста не потрібне).

На змащене олією деко викладаємо натерте тісто.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 10-15 хвилин до золотистого кольору. Остужуємо, протираємо тісто між долонями, щоб воно розпалося на дрібні крихти.

Згущене молоко змішуємо з медом і заливаємо отриманою сумішшю крихти. Все добре перемішуємо.

Беремо чарку. Періодично злегка змочуємо її всередині холодною водою. Набираємо тісто в чарку і формуємо тістечка у формі конусів. Ставимо печиво на одну-дві години до холодильника.