Реліш – це смачний та оригінальний соус, в основі якого – шматочки овочів та фруктів. Його можна використовувати так само, як намазку і їсти з тостами чи бутербродами, а також як приправу до основних страв. 

Фудблогерка Інна Левенець на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом релішу з буряка та яблук

Інгредієнти:

  • буряк варений – 2 шт
  • яблуко зелене – 1 шт
  • груша – 2 шт
  • тертий імбир – 1 ч. л. 
  • яблучний оцет – 3 ст. л. 
  • гвоздика – 4 шт
  • сік 1\2 лимону
  • мелений кумин – 1\2 ч. л. 
  • кориця – 1\2 ч. л. 
  • сіль

Спосіб приготування:

Заздалегідь відварюємо буряк до готовності та у готовому вигляді натираємо на крупну тертку. Також натираємо на тертці яблука. Груші нарізаємо кубиками.

Підготовлені фрукти та буряк перекладаємо у каструлю, додаємо імбир, оцет, гвоздику, сік лимону, кумин, корицю та сіль. Ставимо все на вогонь та варимо на слабкому вогні 25-30 хвилин. 

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На цьому етапі знімаємо реліш з плити та охолоджуємо. Після цього переклада у скляну банку та ставимо у холодильник. 

Готовий реліш краще їсти з хлібом чи бріошом, також можна додавати у бургери чи роли. Смачного!