Реліш – це смачний та оригінальний соус, в основі якого – шматочки овочів та фруктів. Його можна використовувати так само, як намазку і їсти з тостами чи бутербродами, а також як приправу до основних страв.
Фудблогерка Інна Левенець на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом релішу з буряка та яблук.

Інгредієнти:
- буряк варений – 2 шт
- яблуко зелене – 1 шт
- груша – 2 шт
- тертий імбир – 1 ч. л.
- яблучний оцет – 3 ст. л.
- гвоздика – 4 шт
- сік 1\2 лимону
- мелений кумин – 1\2 ч. л.
- кориця – 1\2 ч. л.
- сіль
Спосіб приготування:
Заздалегідь відварюємо буряк до готовності та у готовому вигляді натираємо на крупну тертку. Також натираємо на тертці яблука. Груші нарізаємо кубиками.
Підготовлені фрукти та буряк перекладаємо у каструлю, додаємо імбир, оцет, гвоздику, сік лимону, кумин, корицю та сіль. Ставимо все на вогонь та варимо на слабкому вогні 25-30 хвилин.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
На цьому етапі знімаємо реліш з плити та охолоджуємо. Після цього переклада у скляну банку та ставимо у холодильник.
Готовий реліш краще їсти з хлібом чи бріошом, також можна додавати у бургери чи роли. Смачного!