Коли у повітрі запах грибів – це означає. що прийшла осінь. Такий продукт найкраще використовувати для приготування різотто. Страва виходить дуже соковитою та ситної – ідеально підходить для обіду. 

Ідея приготування різотто з білими грибами опублікована на кулінарній сторінці tastystories.feed в Instagram. Особливого смаку додає вино. 

Інгредієнти:

  • сушені білі гриби – 100 г
  • гриби – 2 шт (можна взяти будь-які)
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • бульйон мʼясний – 400 мл
  • вино – 250 мл
  • вода з грибів – 2 черпака
  • масло вершкове – 20 г
  • сир пармезан – 100 г
  • рис для різотто – 150 г

Спосіб приготування: 

Сушені гриби заливаємо окропом на 15 хвилин (воду потім не зливаємо). 

Половину грибів подрібнюємо. Іншу половину – нарізаємо великими шматочками. 

Цибулю з часником подрібнюємо.

Сушені гриби також розділяємо, нарізаємо дрібно і більшими шматочками. 

На вершковому маслі обсмажуємо цибулю з часником на антипригарній сковорідці.

Додаємо замочені білі та всі інші гриби.

Обсмажуємо до золотистої скоринки.

Додаємо рис, перемішуємо і смажимо 1 хвилинку, щоб рис увібрав у себе аромат.

Додаємо 2 черпака води з грибів.

Додаємо біле вино та сіль, чекаємо хвилин 5, щоб випарувався алкоголь.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Додаємо бульйон половину, накриваемой кришкою і чекаємо поки рис вбере в себе всю рідину.

Якщо рис ще твердий на смак – додаємо ще бульйон і готуємо до готовності. 

Додаємо 50 г пармезану на сковорідці, перемішуємо.

Подаємо в тарілці і посипаємо ще пармезаном.