Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що російські окупанти можуть обстріляти Україну на день народження Володимира Путіна, який він святкуватиме 7 жовтня.

“Враховуючи те, що дуже часто окупанти прив’язують обстріли України до певних дат, не виключено, що і до 7 жовтня вони можуть “присвятити” черговий удар як “подарунок Путіну”, – сказав Коваленко в коментарі для ТСН.ua.

За його словами, росіяни накопичили достатній для такого удару запас ракет.

“Я веду статистику їхніх обстрілів, вираховуючи можливості виробництва їхніх ракет. Подивімось, якими були нещодавні обстріли. 21 вересня були ракети Х-101\555. 43 ракети, велика кількість. 25 вересня були “Калібри”, – каже Коваленко.

За його словами, у російських бойовиків є можливість до дня народження диктатора застосувати близько 30-40 ракет Х-101\555. “Калібрів” росіяни мають до 15-20 одиниць.

“Отже, якщо у ворога буде бажання привітати свого диктатора з днем народження, здійснивши обстріл, то вони будуть здатні влаштувати удар. У них буде достатньо боєкомплекту”, – додав експерт.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Коваленко не виключає, що обстріли будуть застосовані проти об’єктів енергетичної інфраструктури, однак масштаби будуть меншими, оскільки у росіян є проблеми з виробництвом ракет і носіями.

“Масованих обстрілів цього разу вони не зможуть здійснювати, оскільки, якщо навіть зможуть накопичити великий боєкомплект, то їм буде недостатньо носіїв”, – припускає Коваленко.

На його думку, у росіян проблема не тільки з дефіцитом виробництва ракет, й з носіями.