Колишній “народний губернатор” Донецької області Павло Губарєв, який підтримував російську інтервенцію в Україну, несподівано похвалив українські Збройні сили.

Він назвав ЗСУ “другою армією світу”, “однією з найсильніших у світі”.

Також Павло Губарєв вважає, що Україна стала потужнішою та ефективнішою, ніж Російська Федерація.

“У них все можна. Зв’язок громадянського суспільства з армією, все працює. У нас (на Росії. – Ред.) теж це є, але у нас держава, яка тихо саботує, не допомагає щонайменше”, – сказав він.

Колаборант сказав, що Росія, як держава, “показала свою слабкість”.

Довідково: Павло Губарєв народився 1976 року в місті Донецьк, Україна. 2014 року російські окупанти призначили його “народним губернатором” Донецької області. Він оголосив про створення самопроголошеної “Донецької народної республіки” (ДНР) і закликав до референдуму про незалежність від України.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Губарев був змушений покинути Донецьк у 2014 році після того, як українська армія почала контрнаступ. Він переїхав до Росії, де продовжував підтримувати ДНР.

У 2022 році Губарєв повернувся до України з російськими військами. Він був призначений заступником гауляйтера Херсонської області, яка була окупована Росією.

У 2023 році Губарєв відкрито визнав, що його дружина Катерина Губарєва брала участь в організації воєнних злочинів в окупованому Херсоні. Вона організувала викрадення та вбивства людей, які виходили в Херсоні на мітинги за Україну.