Одна із найпопулярніших каш, виявляється, є потенційною загрозою для організму. Фахівці впевнені, що в деяких ситуаціях ця звична і вкрай поширена страва може призвести до тяжкого отруєння.

Такі властивості експерти знайшли у рисовій крупі, що містить у собі спори бактерій Bacilius cereus. Мікроорганізми перебувають там у сплячому стані, але через контакт з водою можуть активізувати свою життєдіяльність.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Такі бактерії, як зазначається, можуть виділяти токсичні речовини, так що в певний момент нешкідлива рисова каша перетворюється на справжню отруту.

Щоб уникнути проблем, фахівці пропонують ховати рис у холодне місце відразу ж після варіння і вживати його в їжу не більше двох днів після приготування.