Вживання деяких продуктів перед сном може негативно вплинути на якість сну, викликати здуття живота, печію або навіть безсоння.

Дієтологи не рекомендують на ніч їсти гострі й жирні страви. Вони важко перетравлюються, а це може призвести до здуття живота, печії та інших проблем з травленням.

Кава та алкоголь теж вороги гарного сну.

Солодощі можуть викликати викид інсуліну, що призведе до різкого падіння рівня цукру в крові вночі. Це може привести до пробудження в середині ночі з почуттям голоду.

Кисломолочні продукти можуть викликати газоутворення та здуття живота, так само як і смажені продукти.

Перед сном взагалі краще не їсти, але якщо необхідно втамувати голод, можна з’їсти фрукти, овочі або йогурт.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Або ж зупиніть вибір на продуктах, що містять триптофан. Це амінокислота, яка сприяє виробленню мелатоніну, гормону сну. Це курка, індичка, риба, яйця, банани, фініки та горіхи.

Важливо зазначити, що не всі люди однаково реагують на різні продукти. Деякі люди можуть без проблем їсти гострі страви або каву перед сном, тоді як інші можуть відчувати дискомфорт. Якщо ви помітили, що певний продукт впливає на ваш сон, краще не їсти його перед сном.