Осінь – час готувати дерева в саду до зимівлі. Важливо доглядати за плодовими деревами, аби мати гарний врожай наступного року.

Експерти зазначають, що восени треба провести обрізку дерев, коли ви зберете з них плоди. Видаленню підлягають сухі та хворі гілки.

Також яблуні варто підживлювати до настання морозів. Для цього краще використовувати органічні добрива, такі як гній або компост. Під кожне дерево підкопують до 5 кг компосту та присипають його землею зверху.

Садівники радять додавати у добрива до 25 г суперфосфату й сульфату калію. Якщо деревам понад 5 років – збільшіть дозу вдвічі. Добрива треба вносити сухими, тоді навесні, коли буде танути сніг, вони рівномірно розподіляться між корінням рослин.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Важливий момент – яблуні не люблять азотних добрив восени. Краще такі добрива вносити навесні.

Зазначається, що підживлення яблуні краще поєднувати з перекопуванням верхнього шару ґрунту. Після внесення добрив бажано провести полив дерев.