З віком у жінок може з’явитися небажане волосся на підборідді. Це явище називається гірсутизмом і може бути викликано різними факторами.

Якщо ви помітили зміну у кольорі волосся й воно стало жорстким, на це може вплинути:

  • Підвищення рівня андрогенів. Андрогени — це чоловічі статеві гормони, які також присутні в жіночому організмі. При підвищенні рівня андрогенів може відбутися посилений ріст волосся на тілі, включаючи підборіддя.
  • Порушення роботи щитовидки. Гіпертиреоз, або підвищена функція щитоподібної залози, може призвести до посиленого росту волосся на тілі.
  • Порушення роботи надниркових залоз. Наднирники виробляють андрогени, тому їхня дисфункція може призвести до гірсутизму.

Стрес також може призвести до підвищення рівня андрогенів.

Деякі лікарські засоби, такі як стероїди й деякі протисудомні препарати, можуть викликати гірсутизм.

Як позбутися небажаного волосся на підборідді

Існує кілька способів позбутися небажаного волосся на підборідді. Вибір методу залежить від тяжкості проблеми й особистих переваг.

Механічні методи. Ці методи видаляють волосся на поверхні шкіри, включаючи гоління, епіляцію воском або шугарінг.

Хімічні методи. Ці методи видаляють волосся за допомогою хімічних речовин, включаючи крем для депіляції або хімічний пілінг.

Лікарські методи. Ці методи спрямовані на зниження рівня андрогенів, включаючи гормональні препарати або лазерну епіляцію.

Лікарські методи

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Якщо гірсутизм викликаний гормональним дисбалансом, лікар може призначити гормональні препарати, такі як антиандрогени або комбіновані оральні контрацептиви.

Лазерна епіляція

Лазерна епіляція — це найбільш ефективний спосіб позбутися небажаного волосся на тривалий час. Лазер руйнує волосяні фолікули, що запобігає повторному росту волосся.