Волоські горіхи – дуже простий, але при цьому дуже цінний і корисний продукт, який є концентрованим джерелом поживних речовин, вітамінів, мінералів, клітковини.

Дієтологиня Світлана Фус розповіла в Instagram про користь гречки горіхів і кому їх потрібно обов’язково їсти.

“В горіхах досить багато жирів, 50-65 г на 100 г. Але це головним чином корисні жири, у своїй натуральній формі, яких не торкнулася промислова обробка. Значна частка жирів у горіхах – цінні моно-і поліненасичені жирні кислоти, що належать до групи омега-9, омега-3 та омега-6. Завдяки їм горіхи позитивно впливають на фукціонування серцево-судинної системи та мозку”, – пояснює фахівчиня. 

Ще дієтологиня додала, що горіхи добре насичують, адже до їх складу входять білки, вуглеводи, у поєднанні з жирами, харчовими волокнами, вітамінами та мінералами.

Як правильно вибрати волоські горіхи

“Бажано купувати горіхи тільки в шкаралупі, яка захищає цінні жири та вітамін Е від окислення. Жири в очищених горіхах швидко окислюються і набувають смаку згірклої олії”, – розповіла експертка.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

В якому вигляді горіхи найкорисніші

“Очистивши від шкаралупи, їжте їх сирими, щоб зберегти корисні жирні кислоти та вітамін Е. Підсмажування горіхів – ще одна велика помилка в сучасному харчуванні, оскільки висока температура руйнує жири та знижує вміст вітамінів. Також підсолені, а тим більше підсолоджені цукром чи медом горіхи теж далеко не найкращий вибір. Тому раджу їсти горіхи у сирому вигляді, окремо від шоколаду та солодощів!”, – підсумувала Фус.