Згідно з офіційним документом російського уряду, ціна на російський трубопровідний газ для Китаю буде знижуватися в найближчі кілька років, надаючи китайському ринку більш вигідні умови для енергетичних постачань.

Прогноз соціально-економічного розвитку Росії до 2026 року вказує, що ця зміна вартості газу стане однією з ключових реформ у сфері енергетики.

Цінова політика Росії стосовно газових постачань до Китаю була ретельно оцінена, і тепер очікується, що вартість газу буде набагато нижчою, ніж ціни, за якими Росія постачала газ до Європи.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Важливо відзначити, що ціна на російський трубопровідний газ не була оприлюднена офіційно ні урядом, ні енергетичним гігантом “Газпром” з моменту початку постачання у 2019 році. Це викликало підозри аналітиків і експертів щодо значно нижчих цін, ніж ті, за якими Росія постачала газ до Європи.

У документі також зазначено, що очікується зниження ціни на російський трубопровідний газ для Туреччини та Європи. У світлі подій в Україні та різкого зменшення імпорту товарів з Росії до цих регіонів, ціна цього газу у 2024 році знизиться до 501,6 долара за кубометр.