Нещодавно влада оголосила про намір провести перевірку всіх рішень про непридатність до служби в армії, винесених після 24 лютого 2022 року.

Такий крок анонсовано через аномальний стрибок кількості виданих «білих квитків». У деяких областях цей показник після початку повномасштабного вторгнення зріс у 10 разів, що явно свідчить про корупційну складову.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Проте українські лікарі констатують, що здійснити задумане практично неможливо. Справа в тому, що медиків у країні зараз гостро не вистачає, тому вилучення частини з них для здійснення повторних ВЛК може обернутися катастрофою у сфері охорони здоров’я.

«У багатьох районних лікарнях половини лікарів не вистачає, а решта – літні жінки. І ось їх залучають до роботи військово-лікарських комісій…», — пояснив ситуацію журналістам військовий хірург, який додав, що у багатьох ситуаціях рішення про непридатність виноситимуть ті самі люди, тому ніхто з них не відмовиться від первісного вердикту.