Якщо ви втомилися консервувати помідори, але хочете ними ласувати ще до нового року, пропонуємо чотири способи, як зберегти їх свіжими кілька місяців.
Зауважимо, що без спеціальної обробки вадко довгий час зберігати томати свіжими. Але справитися з цим завданням можливо навіть в домашніх умовах.
1. Підвал та льох на зберігання. Цей спосіб буде ефективним, якщо ви братимете недозрілі томати. Кожен треба замотати у паперову серветку та покласти у ящик. Регулярно оглядайте врожай, аби вчасно викинути помідори, які могли зіпсуватися. Так томати лежатимуть свіжими майже до Різдва.
2. Холодильник. Овочі в холодильнику можуть лежати близько місяця, але за цей час їхній смак може змінитися. Цей спосіб не найкращий для помідор, але підійде тим, хто хоче зберегти спілий врожай.
3. Морозильна камера. Томати можна зберігати у морозилці, але після розморожування їхня текстура та форма зміняться. Але ви зможете їх використати для смаження, пасти, рідких страв, але не для салатів.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
4. Ідеальний спосіб для тривалого зберігання помідор. Стиглі плоди наріжте кружечками, розкладіть по банках 0,5 л, залийте окропом. Далі банки поставте у велику каструлю, а зверху накрийте тканиною. Накрийте банки кришками, які треба попередньо простерилізувати, але не закручуйте ключем.
В каструлю налийте води такої ж температури, що і в банках. Потім поставте банки варитися на середньому вогні і стерилізуйте їх 15-20 хвилин. Після цього діставайте і закатуйте. Після охолодження винесіть у підвал.