В Азербайджані зі слив сорту “Емпрес” готують варення, що називають “мурумуру”. Його вживають не лише на десерт, а й додають до м’ясних страв.

Якщо ви не знайдете сливи “Емпрес”, підійдуть будь-які сливи, що мають пружну м’якоть.

Складові:

  • 1 кг слив
  • 0,8 кг цукру
  • 200 мл води
  • 1 лимон
  • 8-10 гвоздик
  • 1-2 зірочки бодяну
  • Чайна ложка меленої кориці

Приготування:

  1. Сливи треба добре помити й видалити кісточки.
  2. У каструлю засипати цукор і залити водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити, поки цукор не розчиниться.
  3. Потім треба додати сливи, нарізаний дрібно лимон, гвоздику, корицю, бодян.
  4. Варіть на повільному вогні протягом 1-1,5 годин, поки сливи не стануть м’якшими.
  5. Гаряче варення треба розлити в стерильні банки і закатати кришками.

Поради:

Для того, щоб варення було більш ароматним, можна додати в нього трохи ванілі.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Якщо ви хочете, щоб варення було більш густим, можна додати в нього крохмаль.

Варення “мурумуру” можна зберігати в темному прохолодному місці до року.