В Азербайджані зі слив сорту “Емпрес” готують варення, що називають “мурумуру”. Його вживають не лише на десерт, а й додають до м’ясних страв.
Якщо ви не знайдете сливи “Емпрес”, підійдуть будь-які сливи, що мають пружну м’якоть.
Складові:
- 1 кг слив
- 0,8 кг цукру
- 200 мл води
- 1 лимон
- 8-10 гвоздик
- 1-2 зірочки бодяну
- Чайна ложка меленої кориці
Приготування:
- Сливи треба добре помити й видалити кісточки.
- У каструлю засипати цукор і залити водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити, поки цукор не розчиниться.
- Потім треба додати сливи, нарізаний дрібно лимон, гвоздику, корицю, бодян.
- Варіть на повільному вогні протягом 1-1,5 годин, поки сливи не стануть м’якшими.
- Гаряче варення треба розлити в стерильні банки і закатати кришками.
Поради:
Для того, щоб варення було більш ароматним, можна додати в нього трохи ванілі.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Якщо ви хочете, щоб варення було більш густим, можна додати в нього крохмаль.
Варення “мурумуру” можна зберігати в темному прохолодному місці до року.
Только что написал(а)
смотреть
пишет сообщение