29 серпня двоє патрульних зупинили автомобіль, що порушив правила дорожнього руху. Чоловік, що вийшов з авто з кулаками накинувся на патрульну, її колега вистрілив у нападника з табельної зброї. Він отримав смертельні поранення.

Патрульного, який застрелив водія, затримали, йому інкримінують перевищення посадових обов’язків та вбивство.

Тим часом Патрульна поліція показала відео, як усе відбулося. Воно було зняте на бодікамеру патрульного, що застрелив порушника.

Спочатку на відео з камер відеоспостереження, які зняли порушення водієм ПДД, можна побачити, що саме чоловік був за кермом, коли порушив правила. А коли авто зупинилося на вимогу патрульних, то він пересів на пасажирське сидіння, а його пасажирка пересіла на сидіння водія.

Патрульні, які цього на той момент не знали, попросили жінку показати документи. Вона у грубій формі відмовила їм. Тоді з авто вийшов чоловік та почав сваритися з патрульними й погрожувати їм.

Патрульна намагалася змусити жінку вийти з-за керма та тягла її за руки, однак та кричала, що їй боляче. У цей момент водій кинувся на патрульних, зав’язалася бійка. Коли патрульний побачив, що його колегу вдарили й в неї тече кров, він застосував табельну зброю, щоб зупинити нападника.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко відреагував на інцидент та закликав довірити справу слідству.

“У події у Дніпрі потрібно розібратися об’єктивно. Триває слідство, яке має дати відповіді на основні запитання. Однак є речі очевидні. Якщо громадяни хочуть жити в правовій державі, вони самі ж мають дотримуватися законодавства, поводитися відповідно до встановлених норм і однозначно — не бити поліцейських”, – зауважив він.

Тим часом ЗМІ дізналися, що вже проведено експертизу тіла вбитого патрульного. У його крові виявили 2,48 проміле алкоголю, в сечі – 2,78. Це може означати, що він перебував за кермом після того, як випив пляшку горілки.