Помідори є справжнім хітом літнього сезону. Благо цього овочу в нашій країні в надлишку, тому господині використовують його для приготування десятків різних страв.

Щоправда, варто розуміти, що вживати томати бездумно не можна. Важливо звертати увагу на зовнішній вигляд плодів навіть у пік їхнього врожаю.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Як пояснюють фахівці, ні в якому разі не можна вживати помідори, які ще не дозріли. Справа в тому, що такий овоч міститиме низку токсичних речовин — соланін, томатин і картопляний токсин.

Також не можна їсти підгнилі томати, а також плоди, на яких видно темні плями, що є свідченням зараження альтернаріями — грибком, який може провокувати низку серйозних захворювань.