На Росії учасники так званого “СВО” почали скандалити через прізвище депутата Смоленської міськради Олександра Зеленського. Чоловік є депутатом Смоленської міськради, він член «Єдиної Росії» та корінний смолянин, чий родовід має відношення до кубанських козаків.

Під час зустрічі губернатора з виборцями один з чоловіків почав кричати, що Зеленський не має права висувати свою кандидатуру на вибори до облдуми. Він заявив, що це ображає “учасників СВО та патріотів”. На його думку, Зеленський або має знятися з виборів, або змінити прізвище.

Сам депутат заявив, що в його роді ніколи не було зрадників, і що він не несе відповідальності за своїх тезок. Зніматися з виборів Зеленський відмовився.

У регіональному відділенні Єдиної Росії прокоментували скандал, заявивши, що прізвище не може бути підставою для зняття з виборів.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Смоленський депутат сказав, що пробачив виборцю, який його критикував.

“Це вперше. Я вже чинний депутат міської ради. Коли обирався, прізвище як прізвище було, нікого не бентежило. Ніхто про мене на прізвище не судить. Тим більше ми не родичі з персонажем тим (президентом України. – Ред.)”, – сказав він й додав, що прізвище міняти не буде.