Готувати борщ у нашій країні вміє багато хто, але далеко не у всіх ця страва виходить за кольором такою, як потрібно. Дуже часто борщ замість червоного відтінку набуває помаранчевого, і тому є пояснення.

Як кажуть досвідчені кулінари, вся річ у буряку. А якщо бути точніше, у неправильному з ним поводженні.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Причин, насправді, може бути дві: надмірно довге варіння овоча та неправильний підбір сорту.

Щоб запобігти втраті буряком кольору, потрібно під час тушіння додати оцет або лимонний сік. Щодо сорту, то найкраще вибирати салатний варіант.