Нещодавно Служба безпеки України оголосила підозру колишньому лідеру забороненою в Україні Комуністичної партії Петрові Симоненку. У його маєтку було проведено обшуки.

У мережі тим часом показали фото з обшуків. Будинок Симоненка знаходиться у мальовничій місцевості на Київщині, тут поруч є озеро та ліс. Посеред цієї краси побудовано двоповерховий особняк з терасою. Посеред холу будинку висить величезна кришталева люстра, будинок обставлений меблями з позолотою.

Силовики кажуть, що саме з цього маєтку спецслужби Росії допомогли Симоненку втекти до Росії.

Також у будинку помітили сауну, джакузі, ванну, стіни якої прикрашала мозаїка.

Додамо, що 11 серпня СБУ повідомила про підозру колишньому лідеру “Комуністичної партії” Петру Симоненку, який підтримав агресію проти України та втік до Росії під час повномасштабного вторгнення. Під час тимчасової окупації Київської області Симоненко звернувся до вищого військово-політичного керівництва РФ з проханням “евакуювати” його до Росії. Для цього Кремль відправив загін спецпідрозділу Росії до селища Березівка Макарівського району, де проживав колишній головний комуніст країни.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вже на території Росії Симоненко став заступником голови “ЦК міжнародного комуністичного об’єднання “Союз комуністичних партій – комуністичної партії СРСР”.

В Україні Петро Симоненко підозрюється в державній зраді, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, пособництві в окупації України, а також у пропаганді війни. Він може бути засуджений до довічного ув’язнення.