У Києво-Печерській лаврі в п’ятницю, 11 серпня, вранці помітили велику кількість правоохоронців. Вхід на територію Національного заповідника закритий.

Про це проінформували в соціальних мережах. Повідомляється, що туди пускають тільки священників, ченців та служителів чоловічого монастиря.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Зранку біля Лаври багато поліції: вхід на територію заповідника закритий. Потрапити на територію нижньої Лаври не можна. Для молитви відкрито лише декілька храмів. Таке рішення прийняли у зв’язку з тим, що парафіяни УПЦ МП не дають виконати рішення суду, який постановив, що будівлі мають повернутись у користування держави”, – йдеться в повідомленні.

На опублікованих фото та відео можна помітити, що правоохоронці перекрили усі входи на територію заповідника, а також достатня кількість їх у самій Лаврі.