Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що Польща планує створити польсько-українське об’єднання, прикриваючися безпекою, однак насправді планує окупувати західні області України.

Російський міністр пішов далі та додав, що Польща перетворилася на “головний інструмент антиросійської політики Сполучених Штатів Америки”.

“Варшава оголосила про намір побудувати, як стверджують поляки, “найпотужнішу армію на континенті”. У зв’язку з цим розпочато масштабні закупівлі озброєння у Сполучених Штатів Америки, Великобританії та Республіки Корея, включаючи танки, артилерійські системи, засоби ППО/ПРО та бойову авіацію”, – сказав він.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Шойгу по суті повторив російський наратив, що Польща допомагає Україні, аби самій потім окупувати її західні області.

Так, 2 серпня цю тезу повторила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, а перед нею, 21 липня, про це саме заявив очільник Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін на нараді у президента Росії Володимира Путіна з постійними членами Ради безпеки.