Певно кожен мешканець планети Земля мріє бути здоровим та виглядати й почуватися молодим. Вчені кажуть, що короткий час організм людини здатен омолодитися на 5-10 років, якщо людина змінить свій розпорядок життя.

Дослідження показали, що правильна дієта, фізичні вправи та налаштування сну можуть значно покращити загальний стан організму.

У рамках дослідження взяли участь 8 жінок віком 58 років. Протягом двох місяців їм було запропоновано займатися фізичними вправами протягом 30 хвилин 5 днів на тиждень. Це міг бути біг або їзда на велосипеді. Також вони мали спати не менше 7 годин на добу. А ще – виконувати дві десятихвилинні дихальні вправи на день для зменшення стресу.

Піддослідні дотримувалися й дієти, яка включала багато листової зелені, насіння та печінку.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За результатами дослідження, було встановлено, що деякі продукти сприяли омолодженню. Це була темна листова зелень, овочі з родини хрестоцвітих, такі як броколі, капуста, рукола, різноколірні овочі, гарбузове та соняшникове насіння або олії з них. Також під час дослідження жінки вживали дикорослі ягоди, розмарин, куркуму, часник, пили зелений чай. Їм потрібно було споживати ще й 170 г тваринного білка на день.

Вчені, провівши дослідження, вказали на необхідність щотижневого споживання печінки, яєць та фруктів з низьким глікемічним показником. Загалом, рекомендується пити до 8 склянок води на день, уникати продуктів із додаванням цукру та молочних продуктів, а також обмежувати приймання їжі від 7 вечора до 7 ранку.