Двох чоловіків затримала в Одесі Служба безпеки України. Підозрюють, що вони працювали на ворога, повідомляючи спецслужбам РФ локації розміщення військовослужбовців Сил оборони України та засобів ППО.

Один з підозрюваних – 36-річний чоловік. Він знімав на відео роботу української ППО під час однієї з нічних масованих атак росіян на Одесу. Після цього він публікував у соцмережах (в Instagram та на Youtube) відзняте. А ще, в описі до відео вказував час та точне місце знімання.

Інший підозрюваний – 28-річний «блогер», особисто відзняв відео розташування оборонного об’єкта, де несли службу підрозділи Нацгвардії й Нацполіції України. Потім на власній сторінці у соцмережі ТікТок він публікував відзняте та вказував геолокації. Каже, що хотів отримати більше підписників.

Бійці СБУ знайшли обох зловмисників і припинили їх незаконну діяльність. Вони провели обшуки в помешканнях підозрюваних та вилучили у них докази протиправної діяльності.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Тепер чоловікам загрожує до 8 років тюрми.

Служба безпеки вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали із зазначенням місць дислокації та переміщення Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів. Публікація таких фото і відео в Інтернеті розцінюється як коригування ворожого вогню.