35-річна модель Лорен Вассер зі США ледве не померла від синдрому токсичного шоку (СТШ), викликаного тампоном. Своєю історією вона поділилася у подкасті Стівена Бартлетта.

Жінка каже, що у 2012 році, коли була на вершині своєї кар’єри моделі, раптово відчула симптоми, схожі на грип. Вона подумала, що застудилася, і пішла спати. Наступного ранку її знайшли непритомною в ліжку, її температура була вище 40 градусів Цельсія, а шкіра була покрита висипом.

Вассер доставили в лікарню, де їй діагностували синдром токсичного шоку. СТШ – це рідкісна, але небезпечна для життя бактеріальна інфекція, яка може бути викликана тампоном, який залишився всередині тіла занадто довго або був неправильно вставлений.

Інфекція викликала гангрену у Вассер, і їй довелося ампутувати обидві ноги нижче коліна. Вона також пережила серцевий напад і була введена в медикаментозну кому.

Вассер зараз повністю видужала, але вона все ще бореться з наслідками свого досвіду. Вона написала книгу про цей випадок, щоб підвищити обізнаність про СТШ і допомогти іншим жінкам уникнути її.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вассер також закликає виробників тампонів зробити свої продукти безпечнішими. Вона вважає, що тампони повинні бути виготовлені з більш гігроскопічного матеріалу, щоб вони не могли утримувати бактерії. Вона також вважає, що на тампони повинні бути нанесені попередження про можливі ризики СТШ.

Історія Вассер є нагадуванням про те, що СТШ – це реальна і серйозна загроза для здоров’я жінок.