Коли хочеться голубців, а часу на їхнє приготування немає, виручить лінивий варіант приготування цієї страви. Їх не потрібно загортати і відварювати капустяне листя.
Ліниві голубці готуються у вигляді котлет з капусти, м’ясного фаршу та рису та запікаються в томатному соусі.
Інгредієнти:
- фарш – 400 г;
- капуста – 300 г;
- рис – 0,5 склянки;
- яйце – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- перець чорний мелений;
- сіль.
Для соусу:
- томатна паста – 2 ст. л.;
- вода – 1 склянка;
- цукор – 1 ч. л.;
- сіль.
Спосіб приготування:
Капусту дрібно нарізаємо.
Рис миємо і відварюємо на невеликому вогні до 10 хвилин.
Цибулю очищаємо, дрібно нарізаємо. Моркву очищаємо та натираємо на середній тертці.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
У м’ясний фарш додаємо капусту, яйце, відварений рис, моркву, цибулю, перець та сіль. Добре перемішуємо.
Томатну пасту розводимо водою. Додаємо цукор та сіль.
З фаршу мокрими руками формуємо ліниві голубці у вигляді котлет. Кладемо у форму для запікання. Заливаємо томатним соусом. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 50 хвилин.