Коли хочеться голубців, а часу на їхнє приготування немає, виручить лінивий варіант приготування цієї страви. Їх не потрібно загортати і відварювати капустяне листя.

Ліниві голубці готуються у вигляді котлет з капусти, м’ясного фаршу та рису та запікаються в томатному соусі.

Інгредієнти:

  • фарш – 400 г;
  • капуста – 300 г;
  • рис – 0,5 склянки;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Для соусу:

  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • вода – 1 склянка;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Капусту дрібно нарізаємо.

Рис миємо і відварюємо на невеликому вогні до 10 хвилин.

Цибулю очищаємо, дрібно нарізаємо. Моркву очищаємо та натираємо на середній тертці.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У м’ясний фарш додаємо капусту, яйце, відварений рис, моркву, цибулю, перець та сіль. Добре перемішуємо.

Томатну пасту розводимо водою. Додаємо цукор та сіль.

З фаршу мокрими руками формуємо ліниві голубці у вигляді котлет. Кладемо у форму для запікання. Заливаємо томатним соусом. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 50 хвилин.