Президент України Володимир Зеленський заявив про звільнення Вадима Пристайка з посади посла України в Британії. Це сталося одразу після його негативних висловлювань щодо словесної перепалки глави держави з главою Міноборони Британії Беном Уоллесом.

В Указі президента зазначається, що Вадим Пристайко більше не буде виконувати обов’язки надзвичайного та повноважного посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Також він позбавлений посади постійного представника України при Міжнародній морській організації (IMO) за сумісництвом.

Нагадаємо, конфлікт між Зеленським та Беном Уоллесом виник на полях саміту НАТО у Вільнюсі, де останній закликав Україну висловлювати більше вдячності своїм партнерам за надану військову підтримку, а не постійно ставити вимоги щодо отримання нового озброєння.

У відповідь на це Зеленський заявив, що Україна вдячна Британії та її народу за підтримку, але він не знає, як ще дякувати, аби було зрозуміло, що Україна цінує те, що для неї роблять партнери. “Можемо зранку прокидатися і дякувати міністру особисто”, – сказав президент.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вадим Пристайко назвав слова президента “нездоровим сарказмом”, зазначивши, що “сарказм між дружніми країнами не потрібен”.

Цей конфлікт призвів до рішення президента Володимира Зеленського про звільнення Вадима Пристайка з дипломатичної посади у Великої Британії.