Британська розвідка пояснила, що росія не буде залучати ядерні субмарини до параду Військово-морського флоту РФ. Таке відбудеться вперше від 2017 року.

Парад проходитиме 30 липня у російському Санкт-Петербурзі. Відмова залучати ядерні підводні човни свідчить про перестороги росіян на тлі заколоту ПВК “Вагнер”. Також серед причин може бути необхідність технічного обслуговування.

Розвідка припускає, що відмова від участі у параді може бути пов’язана зі збереженням доступності у разі необхідності залучення до військових операцій або навчань.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім цього, британські військові переконані, що є ще одна причина. Зокрема це внутрішньобезпекові міркування через нестабільну ситуацію у РФ.

Раніше стало відомо, що росія збудувала новий ракетний корабель “Циклон” для здійснення нових атак по Україні. Окупанти називають нове судно заміною потонулому крейсеру “Москва”, але новий варіант у 12 разів менший.